John Mattson bjuder in till basketturnering i Larsberg

Larsberg 3x3 Basket Challenge anordnas av John Mattson i samarbete med Lidingö Basket och Lidingö stad.

Den 15 september spelas Larsberg 3x3 Basket Challenge, ett event som John Mattson arrangerar tillsammans med Lidingö Basket och Lidingö stad. "Det handlar om att skapa trivsel och trygghet i området och att få folk att mötas", säger Anna Bellander, kommunikationschef på John Mattson.

Intresset för urban streetbasket har snabbt vuxit sig så stort att sporten 3x3 nu blivit godkänd som OS-gren, och det skapar ringar på vattnet även i Sverige. Den 15 september avgörs den första Larsberg 3x3 Basket Challenge i två klasser – en för etablerade spelare och en som är öppen för precis alla som vill vara med. Evenemanget görs i pop up-format. Det innebär att en flyttbar basketplan pusslas ihop på plats i Larsbergsparken inför turneringen.

Bakom arrangemanget står John Mattson, Lidingö Basket och Lidingö stad. Förhoppningen är att kunna göra turneringen till ett årligt evenemang, öppet för alla som vill prova på sporten. Basketeventet är en del i John Mattsons satsning på lokala aktiviteter som får människor att mötas mellan husen och över generationsgränserna. Utomhusbio i augusti, loppis under våren och andra aktiviteter för hyresgäster hör till de återkommande arrangemangen.

- Vi ser att våra årliga aktiviteter börjar etablera sig som attraktiva händelser som lockar boende och besökare till Larsberg. Det handlar om att skapa trivsel och trygghet i området och att få folk att mötas, säger Anna Bellander, kommunikationschef på John Mattson. Att samverka med bra aktörer, som i det här fallet Lidingö Basket, är väldigt positivt och möjliggör att vi når ut till målgrupperna på ett nytt sätt. 

Gyllene tillfälle att väcka idrottsintresse
Basket är en sedan många år en populär sport på hälsans ö. Med den nya turneringen hoppas medarrangören Lidingö Basket kunna locka fler ungdomar att prova på den sorts basket som många redan spelar, även om de inte är med i någon klubb.

- I de rastlösa tonåren kan ett idrottsintresse styra bort ungdomar från destruktiva sysselsättningar. Att ta tillvara på den möjligheten är ett viktigt uppdrag för oss klubbar. Därför är det jätteroligt att kunna köra en turnering i en så enkel och rolig form av basket som alla kan våga prova på att spela utan förkunskaper, säger Jacob Wahlberg, styrelseledamot i Lidingö Basket.

Fakta: Larsberg 3x3 Basket Challenge

Evenemang: Basketturnering i två klasser – Pro för licenserade spelare och Open där alla som vill kan delta i mixade lag och utan övre åldersgräns.
Tid: 15 september 2018, kl.11.00-15.00
Plats: Larsbergsparken i Larsberg på Lidingö.
Arrangörer: John Mattson fastighets AB, Lidingö Basket, Lidingö stad.
Kostnad: Anmälan till den öppna klassen är kostnadsfri. Anmälningsavgiften till Pro-klassen är 100 kronor per lag.
Anmälan: Skicka ett mejl till [email protected] eller sms:a lagets namn till 073-638 25 70. Anmälan har öppet ända fram till klockan 18.00 den 14 september. Varje lag måste ha fyra spelare. Under matcherna måste minst en tjej vara på planen hela tiden.

Fakta om 3x3: Från gatan till OS

3x3 är en strukturerad form av streetbasket, framtagen av det internationella basketförbundet FIBA.
Två lag med tre spelare i varje spelar mot varandra på en plan som är lika stor som en halv vanlig basketplan. En match spelas till 21 poäng eller i max 10 minuter.
Det första olympiska avgörandet i 3x3 kommer att äga rum i Tokyo år 2020.

(Källa: Svenska Basketbollförbundet)


Bilder

  • John Mattson bjuder in till basketturnering i Larsberg.JPG
Mari Edberg
Kommunikationschef
08- 613 35 04