Utomhusbio på Lidingö genomförs för sjätte året

Den populära utomhusbion i Larsberg på Lidingö har blivit en etablerad tradition som lockar tusentals besökare i alla åldrar. Den 25–26 augusti går evenemanget återigen av stapeln, då Lidingö stad och fastighetsbolaget John Mattson arrangerar utomhusbion för sjätte gången.

Lidingös största kulturevenemang kommer tillbaka med ett mångsidigt och färgglatt program i sommar. Årets utomhusbio i Larsberg genomförs fredag och lördag 25–26 augusti med totalt sex filmer för både vuxna och barn. Bland annat visas den Oscarsbelönade filmen Everything Everywhere All at Once och Ruben Östlunds film Triangle of Sadness. Det är fri entré till samtliga filmer.

- Utomhusbion i Larsberg har blivit en populär tradition som besöks av många av våra hyresgäster och av andra på och utanför Lidingö. Arrangemanget är en del av John Mattsons arbete inom social hållbarhet där vi bland annat skapar mötesplatser i våra bostadsområden för att levandegöra platsen och stärka relationen mellan hyresgäster, säger Mari Edberg, kommunikationschef John Mattson.

Förra året utvecklades utomhusbions miljöarbete genom att besökarna bland annat erbjöds en cykelgarderob, detta för att uppmuntra fler att cykla till evenemanget. Cykelgarderoben är en säker cykelförvaring utan kostnad och den som lämnade in sin cykel fick gratis popcorn vid uppvisande av garderobsbiljetten.

- Initiativet blev otroligt populärt förra året och visar på att alla kan bidra med något litet för att göra världen mer hållbar. Därför fortsätter vi med vår miljösmarta satsning även i år och alla som vill är välkomna att använda vår cykelgarderob, säger Dejan Grabus, projektledare i Lidingö stad.

Årets utomhusbio arrangeras av Lidingö stad och John Mattson i samarbete med Sweden Eventcenter och utebio.se.

Datum: 25–26 augusti
Plats: Parken vid Larsbergsvägen 10, Lidingö

Program fredag 25 augusti:
Råttatouille
The Grand Budapest Hotel
Everything Everywhere All At Once

 

Program lördag 26 augusti:
Hitta Nemo

Spirited Away
Triangle of Sadness

Allt du behöver veta om evenemanget finns på
www.biolarsberg.se


Lidingö 30 maj 2023
John Mattson Fastighetsföretagen AB (publ)


För mer information, kontakta:
Mari Edberg, kommunikationschef, John Mattson
076-800 01 95,
[email protected]


Dejan Grabus, projektledare, Lidingö stad
070-654 41 06,
[email protected]

Om John Mattson Fastighetsföretagen AB (publ)
John Mattson är ett bostadsfastighetsbolag med 4 500 hyreslägenheter samt kommersiella lokaler och utvecklingsprojekt i Stockholmsregionen; Lidingö, Sollentuna, Stockholm, Nacka och Upplands Väsby. Vår vision är att skapa goda livsmiljöer över generationer. Det innebär att vi vill erbjuda en välfungerande vardag för alla, genom förvaltning med helhetsperspektiv och närhet till hyresgästerna samt genom utveckling av trygga och attraktiva boendemiljöer och lokalsamhällen. Läs mer på: johnmattson.se.

Mari Edberg
Kommunikationschef
08- 613 35 04