Nu börjar bygget av Parkhusen i Larsberg


Första spadtaget i form av murning av tegelstenar under en ceremoni i Larsberg idag. Fr. v. John Mattsons vd Siv Malmgren, kommunstyrelsens ordförande Anna Rheyneuclaudes Kihlman och Reomtis vd Joakim Persson Furusten.

Två nya hus börjar nu byggas i Larsbergs centrum på södra Lidingö. John Mattsons vd Siv Malmgren, kommunstyrelsens ordförande Anna Rheyneuclaudes Kihlman och Reomtis vd Joakim Persson Furusten, la under onsdagen den symboliska första murstenen vid byggplatsen i Larsbergs centrum. Parkhusen omfattar 80 nya hyreslägenheter med inflytt till sommaren 2018 och John Mattson har fler byggplaner under de närmaste åren.

- Parkhusen är ett första steg i vår ambition att bygga bostäder så att fler får möjlighet att bo här. Det innebär nya grannar att lära känna och ett större underlag till service och handel, sa Siv Malmgren i sitt invigningstal. Trygghet och trivsel kommer vi på John Mattson att fortsätta arbeta för - tillsammans med Lidingö stad - genom vårt långsiktiga engageman och vårt helhetsansvar i området.

- Vi är glada för det goda samarbete vi har med John Mattson och vi delar samma syn om att Larsberg ska vara ett ställe där människor känner sig hemma, sa Anna Rheyneuclaudes Kihlman innan hon la tegelstenen på plats.

Parkhusen förmedlas av Bostadsförmedlingen Stockholm, där du kan lägga in bevakning av objektet. Husen är ritade av Jonas Kjellander på Sweco i Örebro och byggs av Reomti AB. Husen består av en högre del på sju våningar och en lägre med fem våningar. Konceptet hus i park innebär närhet till handel och service, och samtidigt direkt access till Larsbergsparken, grönområden och vattenkontakt. Alla lägenheter har balkong eller uteplats och säkerhetsdörr. Konstverk finns i de flesta av John Mattsons fastigheter och Parkhusen får unik glaskonst, speciellt utformad för husens entréer av formgivaren och konstnären Simon Klenell.
 

Kontaktperson för frågor om nybyggnationen: Thomas Enmark, fastighetsutvecklingschef, [email protected]

Bilder

  • Nu börjar bygget av Parkhusen i Larsberg.JPG
Mari Edberg
Kommunikationschef
08- 613 35 04