John Mattson tar elbilstjänsten Aimo till Lidingö

Bostadsfastighetsbolaget John Mattson har i samarbete med bilpoolsaktören Aimo öppnat Aimos första hotspot för elbilar på Lidingö.

Nu får boende och besökare på Lidingö snabb och smidig tillgång till elbilskörning när Aimo etablerar sin första uppställningsplats – så kallad hotspot i kommunen.

Det är hyresvärden John Mattson som upplåter platserna till Aimo i ett av sina parkeringshus i Larsberg – en centralt belägen stadsdel på Lidingö.

- Vi vet att många av våra hyresgäster vill kunna ha tillgång till bil utan att behöva äga en egen. Därför känns det väldigt roligt att kunna erbjuda möjligheten att hyra bil laddad med miljömärkt el direkt i närheten av sitt hem, säger Christina Hansson, förvaltningschef på John Mattson.

- Vi är glada över samarbetet med John Mattson som ger möjlighet att expandera till ett helt nytt område vilket ger de boende chans att använda Aimos bildelning. Det är enkelt och samtidigt hållbart för miljön med Aimos bilflotta som består av 100 procent eldrivna bilar, säger Takaaki Imamura, vd, Aimo Solutions AB.

Med sin flotta på cirka 300 elbilar av modellen Renault Zoe är tjänsten smidig att använda för stockholmare som snabbt behöver hitta en tillgänglig bil på nära avstånd. Bilar hittas och bokas genom en sökbar karta i Aimos app. Användaren betalar endast för den tid som bilen används, allt annat ingår – däribland parkering och 600 mils fri körning

Aimos nya hotspot på Lidingö blir den 16:e i tjänstens homezone – det område inom vilket användaren kan hämta eller lämna sin bil. Området sträcker sig idag från Danderyd i norr till Johanneshov i söder, från Bromma i väst och numera alltså ända till Lidingö i öst.

Premiären för Aimos första hotspot på Lidingö skedde vid årsskiftet. Samarbetet går helt i linje med John Mattsons hållbarhetsmål om att främja energieffektiva och fossilfria lösningar. Inom samma område ingår också den pågående övergången till fossilfria transporter för företagets egen fordonsflotta samt utbyggnad av laddstationer för elfordon inom företagets bostadsområden.

Blir efterfrågan på Aimos hotspot i Larsberg hög från användargruppen kan samarbetet mellan Aimo och John Mattson komma att utökas.

- Den här typen av tjänster förenklar vardagen för människor där de bor. Samarbetet bidrar därför till vår ambition och affärsidé – att skapa goda livsmiljöer över generationer, avslutar Christina Hansson.

Lidingö 18 januari 2021
John Mattson Fastighetsföretagen AB (publ)

 

För mer information, kontakta:

Mari Edberg, kommunikationschef, John Mattson
076-800 01 95,
[email protected]

Christina Hansson, förvaltningschef, John Mattson
076-800 40 30,
[email protected]

Sara Lidjan, CRM & Marketing Communications coordinator, Aimo Solution
073-079 52 59, [email protected]

 

Om John Mattson Fastighetsföretagen AB (publ)

John Mattson är en privat bostadsfastighetsägare med ca 2 800 hyreslägenheter på Lidingö och i Sollentuna samt tomträtter där nybyggnation planeras i Slakthusområdet i Stockholms stad. Fastighetsvärdet uppgick den 30 september 2020 till 7,4 Mdkr. Bolagets strategi fokuserar på förvaltning, förädling, förtätning och förvärv. Förvaltningen av John Mattsons fastigheter genomsyras av ett helhetsperspektiv och närhet till kunderna. Bolagets syfte är att skapa goda livsmiljöer över generationer.

Om Aimo Solution
Aimo finansieras av det japanska investmentbolaget Sumitomo Corporation. Med rötter från samurajeran har Sumitomo en lång historia av framgångsrika investeringar. Genom att vara lyhörda för samhällets framsteg, och genom att omfamna förändring, har de vuxit till en av Japans största investerare. Med insikt om framtidens mobilitet har Sumitomo och Aimo bokstavligen växlat upp för att möta de nya behoven hos stockholmare på väg.

Så fungerar det

  1. Ladda ner Aimo-appen och klicka på logga in/ Ny medlem. Du behöver ha ditt körkort och ett kreditkort tillgängligt. Det tar ca 2 minuter att registrera ett konto.
  2. Hitta och boka en bil i appen. Du ser vilka bilar som finns tillgängliga nära dig och hur lång räckvidd de har.
  3. Kör. Du kan köra vart du vill inom Sverige. Vill du göra ett stopp och låsa bilen trycker du på knappen ”park&keep” i appen.
  4. Avsluta din körning. I appen ser du inom vilket område du kan avsluta en resa förutom parkeringsplatserna i ditt område. Utöver de parkeringsplatser som är till för Aimos bilar (gråmarkerade parkeringar i appen) har du även möjlighet att parkera en Aimobil gratis på flera andra parkeringsplatser.

Bilder

  • aimo_elbil.jpg
Mari Edberg
Kommunikationschef
08- 613 35 04