Populär utomhusbio satsar på återkomst i sommar

Förra året fick den uppskattade utomhusbion i Larsberg på Lidingö ta en paus till följd av pandemin, men nu är arbetet med att kunna genomföra 2021 års bio igång för fullt. Det här blir i så fall den fjärde upplagan av sensommarbion där fastighetsbolaget John Mattson och Lidingö stad bjuder in till storslagen filmvisning med filmer för alla åldrar.

Helgen den 21 och 22 augusti förvandlas parken nedanför Larsbergsvägen 10 till Lidingös egen utomhusbio. Formatet att se film utomhus på en gigantisk LED-skärm är en storslagen upplevelse som biobesökaren sent ska glömma. 

- Vi är glada att återigen våga hoppas på att kunna anordna utomhusbion. Eventet är en viktig del i John Mattsons arbete med att skapa mötesplatser så att människor kan träffas mellan husen och över generationsgränser. Det känns extra bra att vi i år lägger ännu mer fokus på att genomföra arrangemanget på ett hållbart sätt, säger Mari Edberg, kommunikationschef John Mattson.

Filmerna som visas under helgen har en stor bredd både genre- och åldersmässigt och riktar sig till besökare i alla åldrar. Tidigare år har biohelgen lockat cirka 1 500 besökare och om rådande restriktioner tillåter evenemanget, tror arrangörerna Lidingö stad och John Mattson att årets bio inte blir något undantag.  

- Suget efter att träffas är större än någonsin och därför känns utomhusbion extra viktig i år. Fokus ligger på att, utifrån rådande restriktioner, skapa ett så bra och säkert arrangemang som möjligt där området Larsberg lyfts och blir en tillfällig mötesplats för alla Lidingöbor, säger Dejan Grabus, projektledare för utomhusbion i Lidingö stad.

Inför bion 2019 kunde Lidingöborna, via en omröstning på bions webbplats, vara med och påverka vilka filmer som skulle visas. Engagemanget var väldigt stort och därför kommer det även i år gå att rösta på olika filmer på bions webbplats. Där uppdateras också kontinuerligt informationen om vilka regler som gäller under evenemanget utifrån Folkhälsomyndighetens rådande riktlinjer. 

Bion är gratis och all information finns på www.biolarsberg.se

 

Lidingö 18 maj 2021
John Mattson Fastighetsföretagen AB (publ)

Program

21 aug 

16:00 - Lejonkungen (1994)

18:00 - The Fault In Our Stars (2014)

20:45 - The Martian (2015)

 

22 aug

11:00 - Frost (2013)

13:00 - E.T. (1982)

15:30 - Nomadland (2020)

18:00 - Omröstningsfilm

 

För mer information, kontakta:

Mari Edberg, kommunikationschef, John Mattson
076-800 01 95,
[email protected]

Dejan Grabus, projektledare, Lidingö Stad
070-654 41 06, [email protected]

 

Om John Mattsons arbete Mellan husen

John Mattson tar ansvar för helheten i sina områden utifrån visionen att skapa goda livsmiljöer över generationer. Social hållbarhet är en prioriterad fråga som vi har arbetat med under många år. Med vårt koncept ”Mellan husen skapar vi mötesplatser och sociala sammanhang i bostadsområdena som syftar till att öka gemenskapen och stärka relationen mellan hyresgäster. Vi arbetar strategiskt med årliga aktiviteter tillsammans med hyresgäster och andra aktörer, bl.a. Lidingö stad. Exempel på återkommande satsningar är utomhusbio, idrottsevenemang, loppmarknader, grillkvällar och trygghetsvandringar. Konceptet är en viktig del i vårt arbete med att bidra till hållbara lokalsamhällen där människor trivs och känner gemenskap och trygghet över kultur­ och generationsgränserna.

 

Om John Mattson Fastighetsföretagen AB (publ)

John Mattson är en privat bostadsfastighetsägare med 2 800 hyreslägenheter och med verksamhet i fyra kommuner i Stockholmregionen; Lidingö, Sollentuna, Stockholm och Nacka. Fastighetsvärdet uppgick den 31 mars 2021 till 8,2 Mdkr. Bolagets strategi fokuserar på förvaltning, förädling, förtätning och förvärv. Förvaltningen av John Mattsons fastigheter genomsyras av ett helhetsperspektiv och närhet till kunderna. Bolagets vision är att skapa goda livsmiljöer över generationer. John Mattson är noterat som JOMA på Nasdaq Stockholm Mid Cap-listan.
Läs mer på: johnmattson.se och corporate.johnmattson.se

Bilder

  • Utomhusbio i Larsberg är tillbaka – John Mattsons bjuder på sommarens filmevent.JPG
  • 180825_386.jpg
  • 190825_089.jpg
Mari Edberg
Kommunikationschef
08- 613 35 04