Populära utomhusbion på Lidingö tillbaka igen –nu med fler filmer för alla åldrar

Sista helgen i augusti förvandlas parken nedanför Larsbergsvägen 10 på Lidingö till en utomhusbio. För femte gången arrangerar Lidingö stad och fastighetsbolaget John Mattson den populära utomhusbion som tidigare år haft tusentals besökare i alla åldrar.

Efter förra årets succé, då utomhusbion lockade närmare 3000 besökare, satsar Lidingö stad och John Mattson i år ännu mer på evenemanget för att ge besökarna en unik upplevelse.

Årets program innehåller filmer för hela familjen. Dessutom tillkommer en kvällsfilm från 15 år, riktade till äldre ungdomar och vuxna. Biohelgen bjuder, utöver filmvisningar, även på ett utökat matutbudet med fler mataktörer än tidigare.

- Det är otroligt roligt att återigen kunna erbjuda en bioupplevelse under bar himmel för Lidingöborna och alla andra som väljer att åka hit. Arrangemanget är en del i John Mattsons koncept Mellan husen, där vi skapar mötesplatser och sociala sammanhang i våra bostadsområden för att öka gemenskapen och stärka relationen mellan hyresgäster. Utomhusbion är möjlig att genomföra tack vare ett bra samarbete med Lidingö stad, säger Mari Edberg, kommunikationschef John Mattson.

Miljöarbetet är centralt för bions arrangörer. På området finns en gedigen miljöstation, all el som används är miljömärkt, leverantörerna har krav på sig att välja lokala produkter och råvaror samt effektivisera sina transporter.

- Vi jobbar ständigt med att utveckla vårt miljöarbete och i år kan vi för första gången erbjuda en cykelgarderob. Där kan cyklande besökare gratis och säkert förvara sin cykel under hela biobesöket. För att uppmuntra fler till att ta cykeln, erbjuder vi gratis popcorn mot uppvisande av garderobsbiljetten, säger Dejan Grabus, projektledare Lidingö stad.

Datum: 27-28 augusti
Plats: Parken vid Larsbergsvägen 10, Lidingö
Fri entré

Mer information finns på
www.biolarsberg.seLidingö 25 april 2022
John Mattson Fastighetsföretagen AB (publ)


För mer information, kontakta:
Mari Edberg, kommunikationschef, John Mattson
076-800 01 95,
[email protected]


Dejan Grabus, projektledare, Lidingö stad
070-654 41 06,
[email protected]

Om John Mattson
John Mattson är ett bostadsfastighetsbolag med cirka 4 400 hyresrätter samt kommersiella lokaler och ett flertal utvecklingsprojekt. Vi finns i flera kommuner i Stockholmsregionen; Lidingö, Sollentuna, Stockholm, Nacka och Upplands Väsby. Företagets grundare är byggmästare John Mattson (1915–1995), som skapade det som fram till 1965 var ett av Sveriges största bygg- och fastighetsbolag. Vår vision är att skapa goda livsmiljöer över generationer. Vi erbjuder en välfungerande vardag för alla, genom förvaltning med helhetsperspektiv och närhet till hyresgästerna samt genom utveckling av levande, trygga och attraktiva boendemiljöer och lokalsamhällen. Läs mer på: johnmattson.se.

Mari Edberg
Kommunikationschef
08- 613 35 04